7 ویژگی روانشناس خوب که قبل مشاوره باید بدانید


ویژگی های روانشناس خوب چیست

ویژگی های روانشناس خوب چیست

ویژگی های روانشناس خوب چیست؟

روانشناسی یکی از جالب‌ترین و پیچیده‌ترین رشته‌های تحصیلی است، اما آیا تمام تحصیل کنندگان در این رشته، صلاحیت درمانگری دارند؟ در این مقاله به ویژگی‌های روانشناسان خوب و متخصص می‌پردازیم تا به پاسخ این سوال برسیم. چون شناخت مهارت های یک روانشناس و آگاهی از توانایی آنها کمک می کند انتخاب روانشناس خوب به بهترین شکل انجام شود.

همچنین انتخاب مشاور روانشناس غیرحضوری از سایت‌هایی مانند ویکی روان تجربه مشاوره روانشناسی با کیفیت عالی به همراه دارد و می توانید از دانش و تخصص درمانگر مطمئن باشید. زیرا این مجموعه تنها با درمانگرانی همکاری می‌کند که عضو سازمان نظام روانشناسی بوده و مدرک تحصیلی معتبر داشته باشند.

مهمترین ویژگی یک مشاور روانشناس خوب چیست؟

افرادی که در این رشته تحصیل می‌کنند یا مدرک روانشناسی را گرفته‌اند، در این راه سعی و تلاش زیادی کرده‌اند زیرا تبدیل شدن به یک روانشناس، کار آسانی نیست و باید ویژگی‌ها و عملکرد‌های عالی برای درمانگری داشته باشند. در این قسمت سایت کافه پزشکی به چند مورد از ویژگی های یک روانشناس خوب می‌پردازیم.

خود کنترلی عاطفی

مشخصات یک روانشناس خوب با قابلیت کنترل عاطفی شروع می شود. این ویژگی به درمانگر اجازه می‌دهد تا احساسات خود را قاطعانه با آنچه برای بیمار رخ می‌دهد، تنظیم کند. البته خود کنترلی به این معنا نیست که برخی از اتفاق‌ها بر روی روانشناس تاثیر نداشته باشد، زیرا او هم فردی با احساس است بلکه به او اجازه می‌دهد تا احساسات خود را در مواجهه با فرد کنترل کند.

همدلی کردن از ویژگی های روانشناس خوب است

ویژگی های یک روانشناس خوب و باتجربه

ویژگی های یک روانشناس خوب و باتجربه

وقتی بیماری با روانشناس خود به گفتگو می‌‌پردازد، درمانگر او باید با وی همدلی و همدردی کند. آنگونه که بیمار فکر می‌کند، بیاندیشد و شرایط بحرانی او را درک کند. در واقع خود را جای مراجع بگذارد. اگر این همدلی بین بیمار و روانشناس نباشد، مشکل بیمار حل نمی‌شود و هیچ‌ کدام از تکنیک‌های روانشناسی پاسخگو نیست.

داشتن ذهن باز

مهارت های یک روانشناس علم و اگاهی است، اما این تمام ماجرا نیست! مردم به روانشناس اعتماد دارند و در موقع گفتگو با او، حس راحتی می‌کنند.

تراپیست باید از گشودگی ذهن برخوردار باشد تا بفهمد شخص بیمار چه مشکلی دارد و او را بهتر درک کند تا به این ترتیب راه‌حل‌های کارگشایی را پیشنهاد دهد.

در واقع ذهن باز داشتن از مهارت های یک روانشناس و مشاور خوب است.

صبور بودن از ویژگی های یک مشاور خوب

روان‌ درمانی یک پروسه طولانی است و احتمال دارد مراجعه کننده در طی درمان منصرف شود. در برخی مواقع نیز مراجعان به طور کامل مهارت درمانگر و خود او را زیر سوال می‌برند. در این مواقع درمانگر باید بتواند در مقابل برخورد مراجع صبوری به خرج دهد تا فرایند درمان به درستی طی شود.

مشاور باید صداق باشد

از ویژگی های روانشناس خوب این است که باید اعتماد خود را به فرد القا کند، زیرا شخص مراجعه کننده حرف‌هایی که نتوانسته پیش کسی بازگو کند را به درمانگر می‌گوید. روان درمانگر می‌تواند با نشان دادن صداقت خود، حس اعتماد و راحتی را به مراجعان القا کند.

مهارت‌های ارتباطی

این مهارت اولین ابزار کار روانشناختی است. روانشناس قبل از هر چیز باید شنونده‌ خوبی باشد. همچنین لازم است تا مراقب رفتار و زبان بدن بیمار باشد تا بتواند مشکل خود را رمزگشایی کند و سپس اعتماد و آرامش را از طریق حرکات خود منتقل کند.

یادگیری مستمر از ویژگی های یک روانشناس خوب

علم روانشناسی مانند سایر علوم پزشکی به طور مداوم با تغییر و تحول و رشد روبه‌رو است. یک مشاور روانشناس خوب، باید یادگیرنده‌ خوبی نیز باشد و نسبت به ایده‌ها و نظریات جدید آگاه و پذیرا باشد.

آنچه یک روانشناس باید بداند آگاهی از تکنیک های مدیریت جلسات مشاوره و استفاده از الگوهای مناسب است.

علاقه به یادگیری، شرکت در رویداد‌های مربوطه، گذراندن دوره‌های تکمیلی، پیگیری‌ روندها و تحقیقات جدید و بروزرسانی اطلاعات تخصصی از ویژگی‌های یک روانشناس خبره است.

چگونه قبل از مراجعه متوجه متخصص بودن درمانگر شویم؟

انتخاب روانشناس خوب

انتخاب روانشناس خوب

ویژگی‌های روانشناسان خوب را بازگو کردیم اما فهمیدن اینکه درمانگر ما این ویژگی‌ها را دارد یا خیر؟ در جلسه درمان اتفاق می‌افتد.

حال اگر بخواهیم قبل از ورود به جلسه متوجه کیفیت کار و تخصص درمانگر شویم، چه مواردی را باید در نظر بگیریم؟ در ادامه به برخی از این موارد پرداخته‌ایم.

به مجوزهای فعالیت در انتخاب روانشناس دقت کنیم

درمانگری که رفتار حرفه‌ایی داشته باشد، می‌تواند به بهبود روند درمان فرد کمک شایانی کند.

هر چند مشخصات روانشناس خوب به داشتن مجوزها خلاصه نمی شود، اما داشتن مجوز و پروانه اشتغال نخستین اصل کار درمانگری است که اجازه‌ روان درمانی را به متخصص می‌دهد.

شما می‌توانید شماره پروانه‌ اشتغال متخصص را در سازمان نظام روانشناسی وارد کنید تا متوجه شوید آیا این متخصص مورد قبول سازمان است یا خیر.

روانشناس باید در موضوعاتی خاص متخصص باشد

علم روانشناسی بسیار وسیع است و اینکه درمانگری در همه موارد صاحب نظر باشند، ادعای بزرگ و ناممکنی است. بنابراین، باید قبل از شروع جلسات یا در جلسه اول، از نوع رویکرد درمانگر بپرسید و ببینید برای درمان شما از چه رویکردی استفاده می‌کند. درمانگری که ادعا کند با تمام رویکردها کار می‌کند و در درمان هر نوع مشکل تخصص دارد، در واقع غیر متخصص است!

احترام به حقوق مراجع

می توانید از رفتارهای متخصص به بهترین شکل انتخاب روانشناس خوب را انجام دهید. چون وقت شناس بودن و احترام به وقت مراجع از نکاتی است که در جلسه اول بسیار مهم است و می‌تواند اعتماد مراجع را جلب کند.

قدرت تاثیرگذاری از مهارت های یک روانشناس است

یک روانشناس خوب، در همان جلسه اول مشخص می‌کند آیا قادر به حل مشکل شما است یا خیر؟ اگر رفع مشکل شما در حیطه تخصص او نباشد، شما را به یک روانشناس دیگر یا روانپزشک ارجاع می‌دهد و اگر توانایی حل مسئله شما را داشته باشد، هدف درمانی را از همان جلسه ابتدایی مشخص می‌کند.

چگونه یک روانشناس خوب پیدا کنیم؟

با توجه به محیط زندگی و مشکلاتی که همه‌ ما با آن روبه‌رو هستیم، مراجعه به روانشناسان، تبدیل به یک نیاز جدی شده است. انتخاب یک روانشناس خوب زمان‌بر است‌، زیرا ممکن است فردی با یک روانشناس احساس راحتی یا امنیت کند اما فرد دیگری نظر مخالف داشته باشد.

برای اینکه بتوانید یک درمانگر خوب پیدا کنید، اولین راه پرس و جو از دیگر مراجعان او است. هرچه میزان رضایت مراجعان متخصص مربوطه بیشتر باشد، یعنی او تخصص بالاتری دارد و می‌تواند به رفع مشکل شما کمک کند.

انتخاب روانشناس با تجربه و کارآمد که به تمامی روش‌ها و رویکردهای‌ درمانی تسلط کامل داشته باشد اما تنها به یک رویکرد و یک حوزه پایبند بماند. همچنین برای پیدا کردن یک درمانگر خوب باید به هزینه هر جلسه توجه داشته باشید.

لزوما هزینه‌های گزاف برای جلسات مشاوره، نشان‌دهنده کیفیت کار درمانگر نیست. بلکه تمامی روانشناسان حرفه‌ای طبق تعرفه سازمان نظام روانشناسی، هزینه هر جلسه را مشخص می‌کنند. بنابراین، شما می‌توانید از این طریق به حرفه‌ای بودن روانشناس پی ببرید. همچنین شما می‌توانید در سایت‌های مختلف که واسطه بین شما و درمانگران هستند، درمانگر خود را پیدا کنید. در سایت‌های روان درمانی مانند:

  • ویکی روان (مشاوره روانشناسی فارسی زبان برای داخل و خارج از کشور)
  • talkspace
  • betterhelp

انواع روانشناسان با تخصص‌ها و گرایش‌های مختلف وجود دارند و اطلاعات هر کدام، در این وبسایت درج شده است. حالا که می دانیم ویژگی های روانشناس خوب چیست می‌توانید با توجه به اطلاعات درج شده، به انتخاب درمانگر مناسب خود بپردازید.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی ویژگی های روانشناس خوب و باتجربه پرداختیم. حال اگر قصد مراجعه به روان درمانگر را دارید اما نمی‌دانید که چه معیارهایی را مد نظر قرار دهید، این مطلب به شما کمک می‌کند.

سلامت روان نیز مانند سلامت جسمی بسیار مهم است و انتخاب درمانگر غیرمتخصص می‌تواند منجر به مشکلات زیادی شود که گاها رفع آنها بسیار مشکل است.



Source link